Обрані товари
0
Обрані артисти
0

останні новини

Україна готується до участі в «Євробаченні-2024»: Національний відбір та нововведення

29.08.2023

Суспільне мовлення підтвердило участь України в музичному конкурсі "Євробачення-2024", який відбудеться у Швеції. Згідно з оголошенням у повідомленні "Суспільного", Україна збирається взяти участь у цьому престижному конкурсі та вже незабаром розпочне національний відбір.

Організатори вирішили обрати учасників в країни через Національний відбір, а це означає, що співак чи співачка, яка представить Україну на міжнародному конкурсі, буде визначена після обізнаних та висококонкурентних внутрішніх відборів. Заявки від потенційних учасників будуть прийматися вже зовсім скоро, надаючи музичним талантам країни можливість проявити себе на європейській арені.

У ролі музичного продюсера Національного відбору був обраний відомий музикант і композитор Дмитро Шуров, більш відомий як Pianoбой. Він успішно виконував цю роль на попередньому відборі "Євробачення-2023". Дмитро додав, що цього року національний відбір матиме особливий елемент сюрпризу: глядачі матимуть можливість впливати на процес вибору одного з фіналістів. Це інноваційне рішення підкреслює активну роль глядачів у формуванні музичного відображення країни на міжнародній сцені.

Музикант підкреслив важливість злиття зусиль та творчості для створення пісні, яка буде підкоряти серця слухачів в усій Європі. Він закликав українців долучитися до цього заходу та допомогти знайти нову музичну зірку.

На додаток до заявленого сюрпризу у відборі, голова делегації України на "Євробаченні", Оксана Скибінська, оголосила про інші нововведення, що дозволять українському глядачеві ще активніше брати участь у формуванні важливих рішень під час відбору представника.

Деталі щодо умов проведення конкурсу та дати подачі заявок мають з'явитися на цьому тижні. Міжнародний пісенний конкурс "Євробачення-2024" запланований на травень місяць, а гранд-фінал відбудеться на стадіоні Malmö Arena 11 травня. Перед цим українцям доведеться пройти півфінали, заплановані на 7 та 9 травня.

На минулому конкурсі перемогу здобула Швеція завдяки виконавиці Loreen із піснею "Tattoo", яка отримала 583 бали. Український гурт TVORCHI посів 6-е місце з піснею, яка отримала визнання як від журі, так і від глядачів.

З нетерпінням чекаємо на додаткові деталі та інформацію про учасників, які візьмуть участь у національному відборі, впевнені, що це буде захоплюючий та незабутній конкурс для української музичної сцени.

Розкажи про це друзям!