Обрані товари
0
Обрані артисти
0

останні новини

Український музикант Krechet експлуатує штучний інтелект, залишаючи без роботи своїх авторів та дизайнерів

27.03.2023

Krechet - “RoboWave: The AI-Generated Album”
Krechet

Поки деякі українські виконавці знаходять себе в піснях про байрактари, гопаки та шаровари, один артист, ім’я якого нікому не відомо, зробив сміливий технологічний стрибок вперед.

Таємничий Krechet вирішив залишити у минулому реп жанр, переключився на якісне поп-звучання та видав альбом під назвою “RoboWave: The AI-Generated Album”, де музика, обкладинка та відеокліпи створені за допомогою штучного інтелекту, навіть тексти пісень написані з використанням чату GPT. Це перший український музичний реліз, що повністю створений штучним інтелектом.

“Часи змінюються. Тому або ти змінюєшся разом з ними, або залишаєшся у минулому. Коли я почав працювати над цим релізом, то зрозумів, що композитори, автори текстів та дизайнери більше непотрібні. Це водночас прикольно та водночас лякає, що багато людей можуть залишитись без роботи. Четверта промислова революція, про яку писав Клаус Шваб, вже настала” - ділиться зі слухачами виконавець.

Цим релізом артист також демонструє, як можна зробити пісні про війну та кохання під час війни зі смаком, без прямої агітації і щоб вони не виглядали як чиста пропаганда.

Зауважимо, що Krechet не є першим музикантом, який використовує штучний інтелект у своїй творчості. Раніше львівський електронний музикант Антон Шиферсон (відомий як Ship Her Son) вже експериментував зі штучним інтелектом, випустивши відео до свого треку "Das Ist Anders" з мініальбому "Alles Wird Gut". 

Krechet – це таємничий музикант і саундпродюссер з України, особа якого не встановлена.

Розкажи про це друзям!