Обрані товари
0
Обрані артисти
0

останні новини

Вєрка Сердючка не порушила закону, заспівавши російською в Києві, але викликала обурення

26.05.2024

Verka Serduchka
Вєрка Сердючка

Андрій Данилко, відомий своїм сценічним образом Вєрки Сердючки, зіткнувся з хвилею критики після свого концерту в Києві, де його Сердючка виконала кілька пісень російською мовою. Захід проходив у столичному концертному залі, де основну частину програми складали українськомовні хіти. Проте кілька пісень російською спричинили обурення як у глядачів, так і в соціальних мережах.

Виступ Сердючки викликав гарячі дискусії серед публіки. Багато шанувальників висловили своє невдоволення, вважаючи, що у часи війни з Росією використання російської мови на сцені є неприйнятним. Деякі з них навіть закликали до бойкоту виступів артистки.

У відповідь на цей інцидент, мовний обдусмен Тарас Кремінь зробив офіційну заяву. Він зазначив, що законодавство щодо державної мови порушено не було, оскільки виступ був у форматі шоу-програми, де використання різних мов допускається. Однак Кремінь висловив сумніви щодо етичності такого кроку з боку артистки, наголосивши, що це має стати уроком для всіх представників шоу-бізнесу.

Якщо це пісня авторського виконання, якщо цей співак не заборонений, якщо він є громадянином України і це є в офіційному репертуарі, то – не заборонено

 - прокоментував Кремінь

Кремінь також підкреслив, що у нинішніх умовах важливо демонструвати повагу до української мови та культури, особливо на публічних заходах. Він закликав артистів бути більш обачними у виборі репертуару та враховувати суспільні настрої.

Андрій Данилко, який виступає у ролі Вєрки Сердючки, поки що не дав офіційних коментарів з цього приводу. Його команда також утрималася від коментарів. Незважаючи на це, інцидент вже набув широкого розголосу і спровокував обговорення серед громадськості щодо ролі і відповідальності артистів у часи кризи.

Розкажи про це друзям!