Обрані товари
0
Обрані артисти
0

останні новини

Хлопці з гурту KAZKA та інші українські артисти втратили можливість виїзду за кордон через острахи МКІП

10.03.2023

Гурт KAZKA Радіо Прищепкін TOP40.IN.UA
Гурт KAZKA

Гурт KAZKA, який є одним з найпопулярніших українських гуртів, не зміг виїхати на свій благодійний концерт у Лондоні через те, що Міністерством культури України були скасовані дозволи на виїзд за кордон чоловічій частині гурту. Солістка гурту, Олександра Зарицька, зазначила, що така ситуація може стати на заваді місії гурту, який збирає гроші на допомогу армії, розповідає про Україну на різних майданчиках і підтримує українців, які проживають не вдома.

Ця проблема не стосується лише гурту KAZKA. Українські митці закликають залишити можливість виїзду за кордон, аби свідомі артисти могли продовжувати боротьбу на культурному фронті. Відомо, що до МКІП звернулася група діячів з проханням переглянути рішення щодо скасування дозволів на виїзд за кордон. Серед тих, хто публічно звернувся до профільного міністерства: Music Export Ukraine, Культурний десант та Коля Сєрьга, гурт KAZKA, гурт «Без обмежень», Atlas Festival weekend, СЛУХ, Moloco Company, UAME | Music Saves UA, Сергій Жадан, художник Михайло Коробков, Musicians Defend Ukraine, Фестиваль Республіка, Korolova DJ, ARt Live, Таврійські Ігри, та інші. У зверненні зазначено, що дії Міністерства культури можуть завдати непоправної шкоди культурній місії України та популяризації української культури в світі.

Наразі невідомо, як Міністерство культури відреагує на ці звернення. Однак, ситуація показує, що такі дії дійсно можуть стати на заваді розвитку української культури в світі, тому очікуємо на позитивну реакцію МКІП і сподіваємося на її конструктивність.

Нагадаємо, що Міністерство культури посилило правила виїзду за кордон чоловіків призовного віку після скандалу з коміком Андрієм Щегелем, який втік до Туреччини під приводом благодійного концерту. Крім того, стало відомо про втечу до Росії режисера Тараса Голубкова, який тепер знімає кліпи для російської співачки Клави Кокі.

Розкажи про це друзям!